tisdag 1 februari 2011

Heja Polarn!

Nu har det börjat. Slasket. Detta gissel som följer på en snörik vinter (och snöfattiga oxå för den delen). I mitt jobb som förskollärare kan jag ju säga att detta inte är en favoritårstid. Blöta och kalla barn som man får gå in och byta kläder på är regel. Inte undantag. Dagligen. Kan ju säga att i sådana lägen är det FUNKTION som gäller! Jag har sedan vi fick Rakel (äldst) investerat i ytterkläder från Polarn o Pyret. Dyra? Javisst! Å andra sidan har jag prioriterat bort de söta "gå på stan kapporna" osv. Har mina barn blivit blöta? Nej! Kalla? För det mesta inte (men måste erkänna att Rutan är bland det mest frusna barn jag stött på och hon har allt gnällt över kylan då och då).
Senast idag när jag hämtade Noa på förskolan (där jag vanligtvis jobbar, men idag vabbade jag för Rut) fick två barn gå in efter ca 45 minuters utevistelse för att byta kläder. De var totalt genomblöta. Trots fleecefodrade galonisar och galonstövlar m.m. (är inget stort fan av dessa kläder...). Noa hade på sig sin pop-overall och Timberland kängor. Overallen var genomsur på utsidan men Noa var helt torr när han kom in och varm och go om fötterna! Jag har exempel på när i princip alla barn varit genomblöta förutom de barn som haft goretex-kängor och pop-kläder på sig! Så är det. Om man dessutom investerar i ett ullunderställ till ungarna så behöver man inte bekymra sig för kyla/väta. Man får vad man betalar för och jag kan säga att de pop-kopior från de stora kedjorna inte alls håller samma mått som originalet. Så heja Polarn!

Noas dagisoutfit har i princip varit antingen ullunderställ de kalla dagarna eller långkalsonger och matchande tröja. Det här setet skulle passa utmärkt inför våren :-)





Bilderna kommer såklart från Po.Ps hemsida.

3 kommentarer:

  1. Hej Ica! Jag kikar in på din blogg då och då! Mysigt stt läsa lite. Och här håller jag med dig till hundra procent. Dessutom är storlekarna så bra så att de räcker över flera säsonger. Ha det bra, vi ses nog snart ;)

    SvaraRadera
  2. Emma, vad roligt att du tittar in här :-) Å det finns mycket mer braiga grejer med Po.P eller hur!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh vilken härlig historia. 21 år... det är lång tid. Stort grattis

    Kramen från västkusten

    SvaraRadera